Hem » Fest » Ordna en temafest

Ordna en temafest

Oavsett om du anordnar en fest för bar eller vuxna så kan det vara roligt att festen har ett visst tema, detta kan göra det enklare för de som är bjudna att veta vilken typ av fest det kommer att bli. Maskerad eller inte så vet man om hur man ska klä sig och man får en ungefär insikt om hur festen kommer att se ut.

PartySka festen gå i 40- eller 80-tals tema eller ska det vara en fest i filmtema typ TopGun, ja det finns mängder av varianter på att välja på. Det kan krävas en del planering för att få en stor fest att gå ihop, välja vilket tema man ska ha, inbjudningar ska skickas ut. Det är väl det första man behöver göra innan själva festen. Glöm inte att sätta ett OSA datum så att du får veta hur många som tänker komma på din fest.

I inbjudan så bör det även stå om det kommer att ingå mat eller inte, allt för att gästen ska kunna planera innan sin ankomst till festen. Det du som anordnar festen kan tänka på är om du ska laga maten själv eller anlita någon cateringfirma som fixar detta för festen. Det kan vara bekvämt att anlita catering om det är många som är inbjudna, då får man mer tid att umgås med gästerna.

Beroende på vilken typ av fest det är så kan aktiviteterna se lite annorlunda ut, men hitta gärna på något som kan uppskattas av gästerna. Det får inte bli stelt och tråkigt på en fest, planera gärna in någon extra aktivitet som man kan spontanköra om så skulle behövas. Är det en fest för vuxna så kan du med fördel ha en bar som man kan hämta dryck av allehanda slag.