Hem » Shopping » Mineralsmink

Mineralsmink

Idag finns otroligt många märken inom smink, i prisklasser allt från en 100 lapp till flera tusentals kronor. Det som varit på tapeten mycket de senaste 3 åren är mineralsmink.

mineral make-up

Det har varit mycket skriverier om vad det smink som finns på marknaden innehåller, om de farliga mineraloljorna och att vi bör byta till ett smink som är mer naturligt. Därigenom framtogs mineralsminket, som ett naturligt smink som ska vara skonsamt mot huden och ansiktet. Det första märket som släpptes, som blivit stort idag är ”ID Bare Minerals”. Idag finns dock många fler make-up märken som säljer mineralsmink, av olika prisklasser och kvalité.  Vi har försökt ta upp några av dem för att hjälpa dig att hitta de bästa på nätet, till bra priser.

ID Bare Minerals

Detta är den make-up serie som först framtogs, baserat på 100% naturliga mineraler. Serien är komplett och finns både som puder, skuggor, rouge och läpp produkter. Produkterna är baserade på en formula av bergmineraler som ger huden en fräsch, jämn hudton.  Större delen av serien är helt fritt från konserveringsmedel, mineralolja och kemiska ingredienser vilket är bra för huden. Inga av ID:s produkter är testade på djur.

IDUN Minerals

Detta mineralsmink kom senare än ID Bare Minerals men har introducerat nästa generations mineralsmink. Produkterna innehåller 100 % högrenande mineraler, de innehåller inga tillsatser, utfyllnadsämnen eller restprodukter. I denna make-up serie finns foundation, concealer, puder, rouge, bronzer, alla med tillhörande borstar. IDUN:s make-up serie är verkligen en fröjd för din hud och ditt utseende.

Lily Lolo

Detta märke har funnits med sedan 2005, det framtogs av Vikki Khan, bosatt i Storbrittanien, på grund av att hon inte tyckte att det fanns någon tillräckligt bra motsvarande frodukt. Produkterna består av fint pulverisernade mineraler, med huvudingrediensen mica, järnoxider och zinkoxid. Produkterna innehåller inga kemiska tillsatser eller färgämnen, de är inte heller testade på djur. I detta sortiment finns bland annat foundation, puder och skuggor. Lily Lolo mineralsmink är något billigare än de två ovan nämnda, vilket är ett plus.