Hem » Fest » Anordna en födelsedagsfest

Anordna en födelsedagsfest

Att anordna en födelsedagsfest kan vara otroligt kul och ett minne för livet för alla inblandade. Men det gäller att vara noggrann med planeringen och försöka förutse eventuella oväntade händelser så att man har en plan B.

födelsedagFödelsedagen firas gärna

Här i västvärlden tycker vi att födelsedagar är viktiga och de allra flesta brukar fira sina födelsedagar, inte bara när man fyller jämnt utan varje år. Vissa firar bara med familjen, medan andra slår på stort och anordnar en födelsedagsfest.

Traditioner på födelsedagsfesten

När det gäller födelsedagsfester så finns det inte några större traditioner som man måste följa utom möjligen att ge paket till födelsedagsbarnet, att bjuda på tårta samt att sjunga för den som fyller år. Ja må du leva, Med en enkel tulipan, Vi gratulerar och Happy birthday to you är vanliga födelsedagssånger och de avslutas gärna med att man hurrar för födelsedagsbarnet. Förutom dessa traditioner så är en födelsedagsfest egentligen som vilken annan fest som helst.

MaskerasfestTips för att anordna en födelsedagsfest

När man anordnar en fest, oavsett det är en födelsedagsfest eller någon annan typ av fest, så är det bra om festen har ett tema. Har den det så är det mycket enklare att bestämma allt annat, som dekorationer, detaljer, klädkod, musik, mat, tilltugg, lekar och underhållning. Ett välkänt och populärt tema är maskerad, men man kan också ha exempelvis filmtema, Nobelmiddagstema, glamourtema, vampyrtema eller precis vad man nu är intresserad av. Är du intresserad av maskerad tema på din fest och behöver några bra kläder, titta in på partykungen.se. De har riktigt roliga dräkter till maskerad.

Ett tips för en lyckad fest är också att försöka ta reda på hur många som kommer. Se till att inbjudan finns ute i god tid och kräv gärna ett svar av de som ska komma. Då blir det mycket enklare att exempelvis uppskatta hur mycket mat och tilltugg som går åt. När det gäller förberedelser så är också ett hett tips att inte ta ut sig för mycket i förväg. Ingen kommer att märka om det är dammigt under soffan till exempel. Och sist men inte minst – bra musik är ett måste för en lyckad födelsedagsfest. Ett tips är att göra en spellista på Spotify som kan rulla under festen.